"Kristen begär det orimliga"

Text: Barbara
Publicerad 19 april 2012 6.30 Uppdaterad 19 april 2012 6.30
Större eller mindre text

Insändare.
Svar till Kristen (den 16 april).

När jag först läste texten blev jag mållös. Jag flyttade själv till Sverige från Tyskland för ett år sedan och har inga finansiella anspråk till staten utan är mycket intresserad av att lära mig språket.

Jag menar att varje invandrare har en förpliktelse – om de vill vara en del av samhället – att lära sig det svenska språket så snabbt som möjligt. Jag tror inte att pengar höjer motivationen, tvärtom.

När jag besökte SFI konstaterade jag att många av eleverna bara tittar på TV från sitt hemland. Om jag vill lära mig språket innebär det att jag måste lyssna så mycket som möjligt på det i TV eller radio.

Kristen har dessutom glömt att om man höjer SFI-bonusen med 100 procent så driver man upp missnöjet bland svensk invånare, och det med rätt. Man har kämpat hårt med en löneförhöjning på 7 procent, pensionärerna måste vänta på en höjning av pensionen. Lärare kämpar också för högre löner, ungdomar ska börja arbeta med 25 procents lägre ingångslöner.

Jag tror att Kristen begär det orimliga och finner förslaget helt enkelt orimligt.

Större eller mindre text40 läsare har reagerat på denna artikel

90% är glada

2% är likgiltiga

0% är nyfikna

8% är arga


Hur reagerar du på ""Kristen begär det orimliga""?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • avatar Dog_person  3 dagar sedan
  • Ja, tänk om alla vore lika förståndiga som du Barbara...men så är det tyvärr inte. Tack för en ovanligt bra insändare!
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu