"Vi behandlar alla utifrån situationen"

Text: Svensk polis
Publicerad 17 april 2012 11.00 Uppdaterad 17 april 2012 11.00
Större eller mindre text

Insändare.
Svar till Polis, polis potatisgris (den 11 april).

Så lite du vet, du har ingen fakta för dina uppgifter, du bara refererar till vad du läst! Var läser du det?

Vårt rättsystem fallerar inte och vi har definitivt inget gett upp. Hur kan du säga så? Alla brott är lika viktiga att utreda och det är viktigt att lagföra folk som gjort sig skylig till brott. Vi åker på alla brott även inbrott och det görs alltid en brottsplatsundersökning, hur ska vi annars kunna utreda eller ens kunna misstänka någon?

Att du möts av suckande tjänstemän är bara att beklaga då ska kanske den tjänstemannen göra något annat eller hur?

Att det inte finns resurser är knappts polisens fel utan det handlar om politik och framförallt handlar det om pengar.

Tycker du inte att det är naturligt och självklart att om det inte finns det några bevis i ett ärende läggs detta ner?

Kom inte och säg att vi inte orkar inhämta bevis, det gör vi hela tiden förutsatt att det finns några bevis att inhämta.

Vi kan inte ha tunt på benen för att kunna gripa någon, det finns lagstiftning att följa. När någon gripits för brott och brottet är utrett släpps denna person. Hur skulle det se ut om alla fick sitta inlåsta?

Att rapporterar 55 körare och låta bergen passera är patetiskt att överhuvudtaget påstå. Du vet inte vad du snackar om.

Jag håller med om att de kollegor som inte klarar av sitt arbeta ska göra något annat.

Det finns ingen polis som sitter i polisbilen och gömmer sig. Vi visar oss på gatorna utifrån möjligheter och vi pratar med ungdomar. Vi samarbetar med andra myndigheter och andra organisationer. Vi förebygger så mycket vi kan. Vi har definitivt inga comwboyfasoner mot ungdomar. Vi behandlar alla utifrån situationen. Buset är de som vi oftast minst behöver vara tuffa mot men en överförfriskad odödlig 18-åring är den som kan vara den tuffast av dem alla.

Vi betalar minst lika mycket, om inte mer, skatt än vad en del av befolkningen gör.

Ni är inte ensamma och vi sköter vårt jobb lika bra som vi alltid har gjort utifrån de förutsättningar vi har med tanke på politik och pengar.

Större eller mindre text52 läsare har reagerat på denna artikel

13% är glada

2% är likgiltiga

0% är nyfikna

85% är arga


Hur reagerar du på ""Vi behandlar alla utifrån situationen""?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
 • avatar Henrik01  1 vecka sedan
 • Oh snap! Bra rutet!
 • avatar magnus70  1 vecka sedan
 • Svensk Polis. Var är faktan på din insändare då? Ni har rekordhöga anstånd och fått 3000 nya poliser och löser färre brott statistiskt sett.  Du gör tomma utspel och sysslar med ryggdunk på din egen rygg. Och du, har du mandat från dina kollegor?  Annars tala för dig själv. Inte är du en officiell talesman från Polisen väl? Bara hoppas att du i alla fall inte skrivit detta på arbetstid! Får du ens göra sådana här inlägg i mening som Polis?
 • avatar magnus70  1 vecka sedan
 • 109 tyckte som jag. Ser att det mest är rött på din insändare. Tänkvärt. 
 • avatar gosta_2012  1 vecka sedan
 • Läser och förvånas över hur denna Polis inleder sin insändare med att idiotförklara oliktänkande. Många har andra erfarenheter av Polisen än vad denna polisman vill göra gällande. Ogillar även den självgoda biten där han mer eller mindre tycker att allt är hur bra som helst. Verkligen en verklighetsfrämmande och illavarslande attityd.
 • avatar a_maria  1 vecka sedan
 • Vad bra och vad tryggt att läsa. Då kommer ni säkert snart hit och kollar mitt inbrott. Är visserligen 2 år sedan det hände men du säger ju att ni åker ut på alla. Bravo vad duktiga ni är.
 • avatar Glu_pak  1 vecka sedan
 • Ups! TA raderade kommentaren på polisens inrådan. För mycket kritik. Polisen syns bara när de skall handal mat vid pizzerior och gatukök.
 • avatar magnus70  1 vecka sedan
 • Efter sett Ekdal igår på TV4 om killen som hetsades av lekfulla poliser in i döden trots de blev beordrade att avbryta jakten av överordnade så känns Svensk Polis insändare om än mer stötande. Jag anser att Trelleborgs Allehanda bör ta kontakt med Trelleborgspolisen och höra om de står bakom denna insändare.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu