Insändare

Ännu en gång har SÖS överträffat sig själv

Insändare Artikeln publicerades
Skribenten jämför kostnaden för bygget av motorväg mellan Vellinge och Trelleborg med SÖS uppgifter om kostnaden för ringväg och Östlig hamninfart.
Foto: Sara Johari
Skribenten jämför kostnaden för bygget av motorväg mellan Vellinge och Trelleborg med SÖS uppgifter om kostnaden för ringväg och Östlig hamninfart.

Svar till Anders Ahvander (SÖS) (den 1 september).

Ni svarar att Era siffror för ringväg och östlig nerfart till färjorna på 2,7 miljarder på 30 år inte är "kvalificerat skitsnack", vad är det då? Det är i alla fall inte sanning! Jag har själv varit på alla offentliga informationer som kommunen haft under flera år. Inte på något av dessa möten har sådana summor som Ni har valt att ha med i Ert valmanifest nämnts. Enligt en kostnadsuträkning som TA presenterade i februari i år beräknas kostnaden för en ringväg och östlig nerfart till 400 miljoner. Hela ringvägens längd från Maglarpsrondellen till östra delen av hamnen är cirka 8,8 km. Sträckan som skall byggas är: en tvåfilig väg från väg 108 österut ner till hamnen (inte motorväg). För att bevisa att SÖS hitta på kostnader är felaktiga, kan var och en som är intresserad gå in på Vägverkets hemsida och själv se vad motorvägen (invigd 23/11-2011) kostade mellan Vellinge-Trelleborg.

Beräknad anläggningskostnad var 361,9 miljoner med en byggtid på tre år.

Totalkostnaden för 9,1 km motorväg (inte vanlig tvåfilig väg) inklusive rondell vid Maglarp samt tre trafikplatser vid Skegrie, Håslöv och Vellinge södra blev 340 miljoner (ni läser rätt 340 miljoner) Anledningen till kostnadsminskningen var att byggtiden blev två i stället för tre år. Då är det i högsta grad rimligt att kommunens summa på 400 miljoner för detta projekt ligger närmare verkligheten än SÖS.

Så ännu en gång har SÖS överträffat sig själv, för att försöka skrämma skattebetalarna i Trelleborg. Jag tycker dessutom att SÖS, som uppger sig vara ett politiskt parti, inte skall hitta på "egna" sanningar för att nå sina politiska mål!

Med ovan nämnda kommentar tycker jag absolut att man kan kalla SÖS "hitta på summa" som "kvalificerat skitsnack".

LBP