Insändare

Alla reagerar men inget händer

Insändare Artikeln publicerades
Signaturen Arg skattebetalare vill kunna öronmärka sina skattepengar.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Signaturen Arg skattebetalare vill kunna öronmärka sina skattepengar.

Jag tror att man lite till mans är väldigt uppgiven över var vi är på väg. Slösa med våra skattepengar och när det kommer fram så är svaret: ”Nu vet vi och skall bättra oss”. Detta skall inte behöva hända en enda gång om man använder sitt sunda förnuft.

Våra skattepengar skall användas varsamt och den som vågar sätta ner foten och säga ifrån är den jag vill rösta på. De flesta som slutar sin anställning på ett företag brukar bjuda sina arbetskamrater på tårta som man själv bekostar. När man väljer att ta av våra skattepengar och inte reagerar över kostnaderna då har man slutat tänka. Alla vet vi att det saknas pengar i barnomsorgen och äldrevården. Allt som händer här i kommunen med överfall, rån och misshandel, man vågar snart inte gå ut överhuvudtaget eller ännu värre sina barn. De som sysslar med detta är inte vi som går till våra jobb och drar in skattepengar. Är det så att jag jobbar och betalar skatt för att försörja dem som av olika anledningar saknar inkomst, för att sedan bli rånad och kanske sjukskriven och därmed inte genera skatteintäkter vilket vi är i stort behov av. Ändå skyddas de som utför brott och vi andra skall vara uppmärksamma, försiktiga och inte utmana för att råka ut för något. Vem är det vi skyddar här?

Jag och många med mig börjar bli trötta på att behöva begränsa våra liv för att det finns så många som saknar moral och empati. Det parti som kommer att ta tag i detta och vågar sätta ner foten skall få min röst. Jag betalar gärna skatt så att min mormor skall få god mat, bli duschad, få komma ut i friska luften om hon bor på äldreboende, för att sjuka skall få sin vård, barn en bra skolgång med bra skolmat, trygghet och de med handikapp skall få sina assistenter och så vidare. Men jag vill inte betala skatt till dem som slösar med våra skattepengar och dem som saknar moral, sunt förnuft eller empati för sina medmänniskor. Kan man märka sina skattepengar till vad de skall gå till?

Arg skattebetalare