Högerspalt generell

Före detta TFF-tränare tar över Assyriska

Högerspalt generell Artikeln publicerades

2006 tog han upp TFF till allsvenskan. 2009 kan han göra det med Assyriska. Fotbollstränaren Conny Karlsson har fått nytt jobb i Södertälje. ”Spelartruppen är riktig bra, nu gäller det att hitta rätt knappar att trycka på”, säger Conny Karlsson till TA-sporten.

TRELLEBORG. Med fem omgångar kvar väljer superettanlaget Assyriska att sparka tränaren Robert Johansson.

– Vi behövde en ny röst i omklädningsrummet. Vi vill ta chansen att nå allsvenskan när vi har chansen, säger klubbens marknadschef Robil Haidari till Länstidningen i Södertälje.

Den nya rösten är alltså Conny Karlsson, TFF-tränare 2004–2007, som leder sitt första träningspass med Assyriska redan i dag.

Sedan den 1 juli har den före detta TFF-tränaren gått arbetslös. Ett och ett halvt år i Sparta Sarpsborg i norska andraligan slutade med att Conny Karlsson sa upp sig själv.

– Alla norska fotbollsklubbar fick gigantiska problem när finanskrisen drog in. För den här klubben var det riktigt tufft redan förra säsongen. Det var bekymmer att få ut lönerna i tid. Till sist var det ingen idé att vara kvar, berättar han.

I sommar har han tagit det lugnt och umgåtts med familjen. Han har också varit på Vångavallen ett flertal tillfällen.

– Jag har sett en tre, fyra matcher, mot IFK Göteborg, Malmö och Kalmar, säger han.

Känner du igen ditt gamla lag?

– Så stor skillnad är det inte på fotbollen. Jag tycker det är fantastisk roligt att se herr Jensen på fotbollsplanen igen. Han blev ju skadad under min sista säsong i klubben och en del trodde ju att han gjort sin sista match.

Vad tycker du om lagets prestation?

– Är man där man är i dag, där man tagit 30 poäng, har man gjort det riktigt bra. TFF är ju ingen storklubb och med de resurserna man har är det väl godkänt i betyg.

I Karlssons första match som tränare för Assyriska väntar hett derby mot Syrianska, med förre TFF-forwarden Michael Mensah i laget.

– Han har tydligen gjort det rätt bra. Jag hoppas att det blir ett trevligt återseende, säger Conny Karlsson.

Vad känner du inför att ta över Assyriska?

– Framförallt ska det bli jättespännande. Jag ser ju att det finns potential i truppen, nu gäller det att hitta rätt knappar att trycka på. Spelartruppen är riktigt bra för att vara i superettan. Det gäller att försöka få fart på de etablerade spelarna.

Conny Karlssons kontrakt med Assyriska gäller säsongen ut.