Hässleholm

Polisen vill ha allmänhetens hjälp efter bråket

Hässleholm Artikeln publicerades

När mannen hörde hur ett gäng kommenterade flickvännen gav han sig till resecentrum för att konfrontera dem. Nu är han både målsägare och misstänkt i samma ärende.

Det var strax efter klockan 20 på fredagskvällen som ett vittne larmade polisen om bråket. Polisen har upprättat en anmälan om försök till dråp samt misshandel.

Pojkvännen blev nerslagen av ett gäng som beskrevs som ”ynglingar som brukar hänga på resecentrum”. Mannen stack då hem och hämtade ett tillhygge, återvände och attackerade de tre andra männen med tillhygget. Då gick en eller flera av dem till motangrepp med något slags stickvapen. Pojkvännen hade dock försett sig med en skyddsväst.

– Den får skador från stickvapen som gör att han inte skadas nämnvärt, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

När polisen anlände hade samtliga inblandade lämnat platsen. Senare anträffades mannen i paret på en annan plats.

Polisen uppger att han misstänks ha utsatts för försök till dråp samtidigt som han är misstänkt för misshandel. Han har dock inte gripits. Inte heller någon annan person har frihetsberövats efter händelsen. Polisen hoppas på allmänhetens hjälp.

– Vi är självklart tacksamma för tips, det är en hel del folk som passerar där. Vi är tacksamma om folk hör av sig, man kanske till och med vet vilka de är som brukar hänga där. De är under 18 år typ och ett flertal personer, fler än 2-3.

Polisen kommer i utredningen att ta hjälp av material från en övervakningskamera som finns på resecentrum.