Nyheter

Förlust och svensk skada

Det är som de säger.
En olycka kommer sällan ensam.
Först skadade Therese Islas Helgesson foten - sedan tappade Sverige halvtidsledning till förlust med 18-21 i OS-premiären mot Danmark.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2012

Det hade bara gått elva minuter, Sverige var i anfall och Therese Islas Helgesson trampade snett. Högerfoten vek sig på ett onaturligt sätt.

Frankrikeproffset bars ut på bår och fördes till sjukhus, uppger expressen.se.

Islas Helgesson och handbollsmästerskap är ingen lyckad kombination.

29-åringen lämnade OS för fyra år sedan handskadad - och i senaste VM-turneringen tvingade en vadsträckning henne att åka hem i förtid.

Trots den olyckliga starten gick Sverige till halvtidsledning med 10-8. Försvarsspelet var prickfritt och Cecilia Grubbström räddade två straffar.

Om storskytten Linnea Torstenson haft bättre utdelning hade Sverige kunnat rycka tidigt i andra halvlek.

I stället blev det en rysare.

Danmark ledde med 19-16 i den målsnåla matchen. Men Sverige kom tillbaka och med dryga minuten kvar reducerade Johanna Ahlm till 18-19. Det här var dock inte Sveriges eftermiddag.

I nästa match, på måndag, möter Sverige regerande OS-mästaren Norge.

Sydkorea sågs av många som gruppens svagaste lag - innan premiären. Segern med 31-27 mot VM-trean Spanien var därför ett oväntat styrkebesked.

TT:s utsände