Gislöv

Fantasifull form med humor och allvar

Gislöv Artikeln publicerades

Mats Åke Stefan Perssons unika bildspråk har gett honom möjlighet att ställa ut sin konst långt utanför Sveriges gränser. "Många säger att de aldrig har sett något liknande någon annanstans", säger han.

GISLÖV. Halmstadskonstnären Mats Åke Stefan Persson, eller MÅS Persson som han signerar sina verk, beskriver sina tavlor som skulpturliknande med en tredimensionell känsla.

Han berättar att han jobbar med MDF-skivor. Han tecknar upp sina motiv som består av fantasifulla former och målar sedan. Ofta målar han över och börjar om.
– Det är sällan jag vet vad det ska bli när jag börjar. Men jag tycker om att det, att något lyser igenom lite grann, berättar han och visar på en av de tavlor som han ställer ut på Galleri New Form i Gislöv.

Motiven på tavlorna påminner ofta om höga hus och stadsmiljöer, men med förvrängda perspektiv. På nästan alla tavlor dyker små figurer upp här och där.
– Det finns både allvar och humor i bilderna, säger Stefan Persson.

Han förklarar att de ensamma människorna som inte riktigt får kontakt med varandra står för allvaret medan humorn finns i formerna.
– Jag gillar att ha roligt när jag gör tavlorna. Det är en lek med formerna.

Utställningen kan ses till och med den 30 augusti.