Familj

”Jag vill sprida kunskap om ALS"

Familj Artikeln publicerades
VILMA DAVIDSSON, sångtalang från Trelleborg.
Foto:Lars Thulin
VILMA DAVIDSSON, sångtalang från Trelleborg.

Som sitt gymnasieexamensarbete arrangerade Vilma på torsdagskvällen en konsert med insamling av pengar till ALS-forskningen.

1Varför valde du att göra så här?

– Min mormor Gerd Davidsson gick bort i ALS för några år sedan. När hon fick diagnosen visste jag ingenting om sjukdomen och så tror jag att det är för många. Olika cancerfonder får mycket pengar för att det är så vanligt och man känner till sjukdomen. Därför vill jag uppmärksamma ALS och sprida kunskap. Förhoppningsvis hittar man en dag ett botemedel.

2Hur mycket pengar samlades in?

– Vi har inte hunnit räkna ihop summan ännu för det är både från biljettförsäljningen och från insamlingen, men över 3 000 kronor blev det. Dem kommer vi att sätta in på Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskningen.

3Var det bara du som uppträdde på konserten?

– Nej min kompis Isabella Baxell sjöng också. Dessutom ställde Mollie Lindén, som är aktuell med Diggiloo och som varit med i Idol, upp. Det var jättekul att hon ville göra det.

3Snart tar du studenten från Academy Of Music & Business i Tingsryd – vad händer i höst?

– Jag vet faktiskt inte. Just nu vill jag bara hem till Trelleborg och landa hos familjen. Eventuellt söker jag en vidareutbildning inom musiken. Det är det jag tänker satsa på.