Falsterbo

Showen invigdes i sol

Falsterbo Artikeln publicerades

Tungt regn föll över Falsterbo på lördagen. Men i god tid till invigningen av Falsterbo horse show på söndagen hade himlen spruckit upp i ett härligt solsken.

Då var det inte heller så svårt att få till en lyckad invigningsceremoni. När elever från Vellinge musikskola sjöng nationalsången och kände tv-hästen Nicke rullade sig i gruset och ställde sig på bakbenen, verkade besökarna ha det ganska bra i solskenet på dressyrbanan.

Ändå gapade en del platser tomma och i gångarna kändes det lite som lugnet före stormen inför den kommande veckans intensiva tävlingar.

Några som redan var på plats var Ebba Andersson, Maja Jansson, Isabelle Holm Matilda Odder och Julia Andersson. De lunchade med varsin hamburgare och tog en paus från shoppingen och hästspanandet.

– Vi är här varje år. Att kolla på hästar är alltid kul, sa Ebba Andersson.

Hästarna 'r givetvis i fokus under veckan, men även andra fyrbenta djur får uppmärksamhet. Sydskånska kennelklubben var på plats och bedömde folks hundar. Jenny Dynein tog chansen att få ett omdöme om Jack Russelltiken Wilda som klarade testet utan alltför större anmärkningar. Kanske är hon lite smal, dock.

– Ja, det är ingen storätare precis, förklarade Jenny Dynein som åker från Småland varje år för att vara med på Falsterbo Horse show. Hon campar hos vänner under veckan.

– Det här är min semester. Det är kul med hästarna, hundarna och människorna. Det är alltid så trevliga människor här, sa Jenny Dynein.