Debatt

Viktigt att skattemedel hanteras korrekt

Debatt Artikeln publicerades
Christine Ekdahl-Persson, chef för Arbetsförmedlingen Skåne Syd, svarar på ett tidigare debattinlägg.
Foto: Jessica Gow/TT
Christine Ekdahl-Persson, chef för Arbetsförmedlingen Skåne Syd, svarar på ett tidigare debattinlägg.

Svar till Rickard Linetti, grundare och VD The Working Generation, (den 28 november).

Det är tråkigt att Rickard Linetti upplever att Arbetsförmedlingen saknar empati på grund av att vi följer regelverket för anställningsstöd. Stöden ska underlätta för personer som av olika anledningar har det extra tufft att komma in i arbetslivet, på grund av till exempel sjukskrivning eller en funktionsnedsättning.

Inför varje anställning med stöd gör Arbetsförmedlingen ett antal kontroller för att stödet enbart ska betalas ut till arbetsgivare som uppfyller villkoren. Arbetsgivaren får tydlig information kring detta och informationen finns också tillgänglig för alla på Arbetsförmedlingens webbplats.

Finns det oklarheter kan man alltid prata med Arbetsförmedlingen för att få reda på vad som gäller. Arbetsgivare som inte uppfyller kraven får inte stöd och stödet kan också omprövas under en anställning om förhållandena förändras.

Det är förstås beklagligt om anställda drabbas, men arbetsgivaren ansvarar för att villkoren för att anställa med stöd är uppfyllda. Bakgrunden till dessa regler är förstås att anställningsstöd är skattemedel och därför är det viktigt att hanteringen är korrekt.

Christine Ekdahl-Persson,

chef Arbetsförmedlingen Skåne Syd