Debatt

Viktig fråga i kyrkovalet

Debatt Artikeln publicerades

Om bara några dagar är det dags för årets kyrkoval. Vi i Hemmesdynges hembygdsförening är mycket intresserade av att få veta hur kandidaterna till kyrkovalet till Källstorps församling ställer sig till frågan om bevarandet av Hembygdsmuseet i Hemmesdynge?

Det är kyrkan som äger fastigheten och därmed har rätten att bestämma över museets öde. Det är därför en fråga för kyrkofullmäktige för Källstorps församling att ta hänsyn till i samband med beslut om budgeten. Frågan har också betydelse vid val av de som ska sitta i kyrkorådet.

Museet är uppbyggt kring en prästgård från 1800-talet och grundades på 1950-talet av prästen Stig Sevenius. En del av museet består av inredningen från det gamla prästhemmet. I samlingarna finns även böcker och annat från Hemmesdynges skola, en uppbyggd lanthandel, en järnvägsutställning och fakta om Hemmes­dynge.

Vilka av kandidaterna vill verka för ett bevarande av Hembygdsmuseet i Hemmes­dynge? Det är en viktig fråga att ha svaret på för styrelsen och alla våra medlemmar när de på söndag den 20 september går för att rösta. Så att kryssen kan hamna i de rätta rutorna.

Rolf Mårtensson

ordförande i Hemmesdynges hembygdsförening