Debatt

”Vi har kompetensen och kunnigt folk, vi vill styra!”

Debatt Artikeln publicerades
Helmuth Petersén menar att Torbjörn Karlsson inte hållit löften som han givit till exempel i samband med debatterna om sjukhuset.
Foto: Sebastian Mårtensson
Helmuth Petersén menar att Torbjörn Karlsson inte hållit löften som han givit till exempel i samband med debatterna om sjukhuset.

I TA (den 12 september) har Torbjörn Karlsson (S) väldigt många tankar och synpunkter om mig och SD.

Politiskt har han gjort många av sina väljare besvikna, han kunde kanske satsat på en karriär som tankeläsare med tanke på hans uttalanden om SD i TA.

Det kan tyckas märkligt att han vet hur vi tänker, han vet även hur vi tänker agera framöver.

Jag förstår att besvikelsen är stor hos sossarna men i stället för att anklaga och fantisera så bör han fundera över vilka fel S har gjort.

De är många!

Om han står och lovar att akuten skall återgå till dygnsöppet om S vinner så är det ett löfte, när han var med i Stadsparken och firade när S från Region Skåne lovade att öppna palliativa var det också ett löfte.

Kan man inte hålla ett löfte så talar man inte sanning, då kanske ordet lögnhals är lämpligt att använda.

Nu tittar vi på SD:s roll i Trelleborgspolitiken framöver, detta är ingenting som Torbjörn vet utan detta är ett uttalande från mig och SD.

Vi vill ha fram vår politik, jag vill bli kommunstyrelsens ordförande och jag vill ha in våra aktiva som ordföringar i nämnder och bolag.

Varför?

Därför då kan vi få fram vår politik, det är mycket som behöver förändras i kommunen.

Vi har kompetensen och kunnigt folk, vi vill styra!

För att kunna göra detta behöver vi stöd från andra partier, om inte så kommer alla våra förslag att fällas i fullmäktige.

Det troliga scenariet ser nog mer ut som att det kommer att bildas oheliga allianser över partigränserna precis som när Kvartetten bildades, olika partier kommer att gå ihop bara för att stoppa SD.

Då är det givetvis så att om någon gruppering blir större än oss så kommer inte våra förslag att gå igenom, man behöver inte vara en raketforskare för att förstå detta!

Vad ingen kan ta ifrån oss är vågmästarrollen, nu kommer vi att kunna stoppa många tokiga förslag framöver.

Det finns även förslag som behöver rivas upp, att till exempel kommunen skall stå som garant för att hyrorna blir betalda om nyanlända inte kan betala sin hyra är ett förslag som behöver rivas upp.

Även det att ett visst antal skall av Trelleborgshems lägenheter skall gå till nyanlända, det är orättvist mot våra egna.

SD ser kommunen som en familj, en familj värnar man om.

SD ser alltid till familjens (kommunens) bästa!

Som en liten avslutning så har M och L gratulerat mig och SD till valframgången, både via mejl och personligen.

Ingen från Kvartetten har gratulerat mig och oss.

Det är inte sportsligt, efter en fotbollsmatch går alltid den vinnande och förlorande tränaren och tar varandra i hand.

Att inte göra så anses som osportsligt och skapar alltid rubriker i pressen, här i Trelleborg anser tydligen Kvartetten detta förfarandet vara ok.

Helmuth Petersén

oppositionsråd (SD)