Debatt

Vi har barnens trygghet i fokus

Debatt Artikeln publicerades
Skolbussarna kan användas till annan kommunal verksamhet, exempelvis utflykter, menar skribenterna.
Foto: Hasse Holmberg / TT
Skolbussarna kan användas till annan kommunal verksamhet, exempelvis utflykter, menar skribenterna.

Vi socialdemokrater tycker att skolbussarna i Trelleborg fungerar bra.

Vi menar att nuvarande sätt att bedriva trafiken, med kommunen som utförare, erbjuder bra kvalitet för en rimlig summa pengar. Den kännedom som bussförarna har om eleverna och om linjen de kör är enbart det skäl nog för att fortsätta med verksamheten i kommunal drift. Till dessa plusvärden ska läggas att bussarna kan användas till annan kommunal verksamhet. Exempel på detta är utflykter till museer, sim- och skridskoundervisning samt till naturupplevelser.

Nu visar det sig att bussarna med chaufförer inte längre kan användas till dessa turer enligt ett beslut taget av tjänstemän inom skolans ledning. Det gör att vi får en sämre kommunal verksamhet, till nackdel för våra unga invånare i kommunen. Vi kommer givetvis på nästa sammanträde med bildningsnämnden att ta upp detta beslut och ifrågasätta det samt få klarhet i om det finns något parti som stöttar denna försämring.

Vi socialdemokrater har fokus på barnens trygghet. Därför säger vi nej till att lägga ut skolbussarna på entreprenad och vill i stället fortsatt ha dem i kommunal drift.

Cilla Dahl-Andersson Torbjörn Karlsson och Joakim Wollin

representerar Socialdemokraterna i bildningsnämnden