Debatt

Var finns inkomstkällorna i kommunen?

Debatt Artikeln publicerades
KD vill se fler uppställningsplatser för husbilar längs med kusten.
Foto: Christine Olsson/TT
KD vill se fler uppställningsplatser för husbilar längs med kusten.

Trelleborg är en fin stad med många möjligheter och vi borde ta till vara dessa
.

Gick en runda i innerstaden i dag och såg att Valens köpcentra hade cirka sex-sju tomma lokaler och i centrum i övrigt var det ungefär lika många till.

Oron för centrum är också att många butiker ändrar skepnad till salonger och andra ickebutiker. Det är bra att folk vågar starta företag men ickebutiker gynnar inte cityhandeln som sådan. 

Olika saker blir nya inkomstkällor i samhället som musik, sport eller turism.

Vad finns det för möjligheter för Trelleborg? 
Svaret är väldigt enkelt att i turismen finns det pengar att tjäna både för kommunen och affärsidkarna
.

Vi måste se till att vi har något att erbjuda dem så de stannar någon extra dag eller dagar. 
Enkla saker som att de kan köpa ett turistkort som kan ge dem tillgång till att åka buss gratis och eventuella rabatter på butiker och restauranger. 
Se samtidigt till att bussarna går där dessa finns. Har under mina år vid västra hamnens parkeringsplats sett saknaden efter en linje som går förbi Maxi. Det är omöjligt för husbilar och husvagnar att parkera i city så tillgängligheten är viktig

. Vi måste se till så att det finns platser för turister att stå på men allt annat skall vara förbjudet. Toaletter och sopstationer måste vara tillgängliga. När det gäller lastbilsparkeringar skall det vara detsamma. Det måste vara betalparkeringar med toaletter och sophantering. 
I dag parkerar lastbilarna överallt på industriområdena och gör sina behov utanför lastbilarna samt ställer soporna intill staketen eller någon annanstans

.

Ställplatser för husbilar bör finnas i Beddinge, Smygehamn, Dalabadet, Västra hamnen, Skåre och Skansarna där jag tror att det finns en möjlighet till en ny camping. Kan man bara få loss en bit mark norr om vägen och eventuellt en tunnel under vägen så fungerar det. 
Sedan är det Albäcksområdet som man kan utveckla. Här har vi även föreslagit en Albäcksstuga. En röst på KD och vårt förstanamn, Erik Lundström, är en garant för att vi satsar på turismen.

Thomas ”Basket” Nilsson (KD)