Debatt

”När det gäller att värna djuren tar jag gärna i”

Debatt Artikeln publicerades
Importerat kött är märkt om det är halalslaktat, eller kosher, skriver Helmuth Petersen (SD).
Foto: Björn Lindgren/TT
Importerat kött är märkt om det är halalslaktat, eller kosher, skriver Helmuth Petersen (SD).

Genmäle till Marianne Petterssons (S) debattartikel (den 12 december).

Du skriver, Marianne, att jag tar i från tårna i min debattartikel när jag skriver att Kvartetten borde skämmas.

Det är rätt, när det gäller att värna om våra djur tar jag gärna i!

Ditt inlägg andas desperation, detta är fullt förståeligt då ni under de senaste åren svikit era väljare gång på gång.

Nu vill du med en massa floskler försvara er ståndpunkt gällande halal och kosherslakt, det är ok att servera bara djuret är bedövat först! Detta enligt svensk lagstiftning!

Marianne vakna! Sitter du och sover när jag håller mina anföranden i kommunfullmäktige? Uppenbarligen gör du så!

Jag har varit tydlig med att det till största delen gäller det importerade köttet, övriga EU-länder har dispens till att slakta djur utan bedövning.

Kommer köttet till Sverige så är det märkt att det är halalslaktat, eller kosher. Om det skett med eller utan bedövning vet ingen och allra minst du Marianne!

Det är väl inte så att Trelleborgs kommun skickar ut kontrollanter till slakterierna runt om i Europa för att se till att svensk lag efterlevs!

Givetvis inte även om du kanske tror det!

För att garantera att våra medborgare i Trelleborg får ett kött som inte är djurplågerislaktat så ville SD att meningen, att det inte får serveras djurplågerislaktat kött i kommunen, skulle läggas till i vår nya kostpolicy.

Då serveras det inte något kött med halal eller koshersymboler på förpackningarna till våra invånare.

Var det så svårt att förstå?

När du var uppe i talarstolen och skulle försvara ert ställningstagande så började du prata om grödor och fiskar, något som inte ärendet handlade om. Hade jag gått utanför ärendet hade du i vanlig ordning avbrutit mig, kan det vara så att du sov och inte visste vad ärendet handlade om?Nej, Kvartetten borde skämmas för sitt agerande på kommunfullmäktige när det gällde de ovan angivna slaktmetoderna.

Det enda sättet att stoppa dessa vedervärdiga slaktmetoder var att få in SD:s mening i kostpolicyn, nu kan våra barn och äldre vara trygga med det.

M, L och en från SÖS var överens med oss, tack vare detta så fick SD igenom sitt yrkande och det tackar både vi och djuren för.

Helmuth Petersen (SD)