Debatt

Kulturen ignoreras totalt i Trelleborg

Debatt Artikeln publicerades

Vi var tre förväntansfulla ordföranden som gick på̊ mötet den 8 maj.

Föredragshållarna från kommunen skötte sig exemplariskt och bidrog till en information om kommande tillväxt- och framtidsplaner för Trelleborg beträffande olika områden för utbyggnad. Även hur nuläget var med lokaler inom kultur- och fritidsförvaltningen.

Dock nämndes inget om kulturen.

Efter att vi två gånger haft debattinlägg i TA om konsert/eventhusfrågan (kulturcentrum) och bara ett fåtal politiska partier svarat på frågan, så tog vi tillfället i akt att fråga de politiska partierna som var närvarande på kvällens möte om var vi inom kulturen skall kunna vara och framföra vår kultur?

Mikael Rubin (M) har tidigare svarat i TA och tillade att det inte enbart handlar om Kuststaden 2025 utan det var ett akut problem,

Gunilla Thysell (-) tillika ordförande i kulturnämnden sa inte ett ord under hela kvällen och Torbjörn Karlsson (S) fick till sist mikrofonen för att svara.

Han sa något om att konsert/eventshus (kulturcentrum) var det inte aktuellt med och "Det få̊r de politiker som blir valda i höst ta ställning till". Tillade att man just nu undersökte möjligheten att göra en mindre konsertsal i aulan i Söderslättsgymnasiet.

Det alternativet som var ett av de sämsta i en tidigare utredning, lägger man energi och pengar på̊ att utreda!?

Och som avslutning på̊ hans uttömmande svar nämner han att det eventuellt är aktuellt att bygga två ̊fotbollsplaner i Skegrie, vad nu det har med frågan att göra? Är det där Torbjörn Karlsson menade att vi skall ha vårt kulturcentrum?

Sammanfattningsvis, så var det platt fall för två̊ av tre politiker som var på detta möte.

Kulturen ignoreras totalt i Trelleborg.

Ulf Engström

Söderslätts musikkår

Claes Kroon

Trelleborgs musikkår

Reinhart Teltscher

Symfoniorkestern Trelleborg