Debatt

Har SD aldrig använt denna metod? – Jo!

Debatt Artikeln publicerades

Svar till Helmuth Petersen (den 13 augusti).

Oavsett vad det gäller är det alltid synd om SD vilket är konstigt när de alltid blir så omskrivna. Så gnälligt är det även i Helmuth Petersens inlägg den 13 augusti. Vi i Kommunistiska partiet var med och vände ryggen mot SD. Vi gjorde det inte som enskilda personer utan som parti. Vårt krav var att det skulle tyst politisk manifestation för att markera mot er splittrande och konservativa politik.

Är det då så att SD tycker att vända ryggen är en dålig metod för att visa sitt budskap? Det verkar i alla fall så i Helmuths beklagande inlägg. Då kommer en raka frågan; Har SD aldrig använt denna metod?

Jo! Det har SD och det var inte länge sedan. Ni i SD vände ryggen till EU vid installationen av EU-parlamentet i år. Just som er protest mot EU.

För Kommunistiska partiet är ni i SD inget konsekvent nej-till-EU-parti. Vi anser att Sverige skall lämna EU och bojkottar därför EU-parlaments valet. Medan ni har skickat delegater till Bryssel att bli miljonärer och besluta om nya försämringar för Sveriges arbetare.

Tillbaka till att vända ryggen. Låt mig citera din partikamrat och Brysselmiljonär, Kristina Winberg, på frågan om det inte är motsägelsefullt att vända ryggen när ni gnäller så mycket på det i Sverige.

"Nej, det tycker jag inte. Folk har rätt att uttrycka sina åsikter, och vi har inget problem med att någon vänder ryggen mot oss, så länge de är tysta."

Något som vi gjorde exemplariskt i Trelleborg, och gör mig stolt över att tillhöra den grupp som protesterade. Så sluta att gnälla och för dig Helmuth gäller precis det gamla svenska ordspråk som du använde: "bättre tiga än illa tala".