Debatt

Fördömande och nedvärderande

Debatt Artikeln publicerades

Jag slutar aldrig förvåna mig över Marianne Ohrlanders uttalande, ”smällde av” när jag läste hennes åsikter om barnfattigdom (TA 15/3).

Hur i hela friden kan hon från sina partikamrater ha förtroende att vara ordförande i en så otroligt viktig nämnd, socialnämnden, med den människosyn hon har?

”Vissa skaffar barn utan att ta hänsyn till vad man redan har” – tycker hon så kan hon behålla det för sig själv! Visst behöver barn vuxenkontakter men att säga att de flesta behöver vuxenkontakter istället för pengar låter märkligt. Det går inte att jämföra det med bristen på pengar. Vadå ta ansvar hur man lever? Har Marianne Ohrlander den minsta lilla aning om hur det är att ha dåligt med pengar?

”Samhället kan inte stå i alla hörnor och hjälpa.” Undrar vad hon menar! Hon är så fördömande och nedvärderande. Ett jobb hade för flertalet varit den bästa hjälpen! Ett jobb med en lön som det går att leva på. En ensamstående mamma med ett jobb på 56,2 procent – hur ska hon få ekonomin att gå ihop? Önskar så att Marianne Ohrlander kunde lämna över ordförandeposten till någon som ser på människor med andra ögon än vad hon gör!

Birgitta Almroth (S)