Debatt

”Ditt inlägg andas avundsjuka”

Debatt Artikeln publicerades

Svar till Bertil Larsson (SÖS) (den 14 augusti).

Skulle SD som näst största parti inte ha ett eget rum på  Trelleborgs rådhus, undrar Helmuth Petersén.
Foto: Tomas Nyberg
Skulle SD som näst största parti inte ha ett eget rum på Trelleborgs rådhus, undrar Helmuth Petersén.

Först vill jag tacka Bertil Larsson och Söderslättspartiet för hur ni ser på ordet demokrati. SD med sina elva mandat och därmed kommunens näst största parti skall inte få vara närvarande på möten och få information.

Vi skall sätta oss i ett rum och läsa in oss och inte få delta i samtalen på de olika mötena, det visar vilken syn ni har på demokrati! Det är bra att medborgarna får reda på det!

Nu kommer det som en nyhet för dig Bertil men en motion är ett förslag, en motion skriver man för att man hoppas andra partier skall rösta för så motionen går igenom. Jag vet att detta kommer som en överraskning för dig Bertil men det är faktiskt sant! SD har lämnat många motioner men samtliga har röstats ner, av dig bland annat.

Vi fick igenom vårt tilläggsyrkande där vi ville förbjuda djurplågerislaktat kött att serveras på äldreboenden och skolor, detta fick vi igenom då en av era stöttade oss. Nu serveras inget djurplågerislaktat kött i kommunen längre!

Nu tittar vi på min lön, 452 900kronor om året. Denna lönen har jag haft sedan 2015 och den har inte höjts under denna period, nu tittar vi på din lön Bertil. Du har 30 procent av ett riksdagsarvode, det innebär knappt 20 000 kronor i månaden.

Det jobbet du har är som viceordförande i kommunstyrelsen, kan inte Torbjörn Karlsson närvara på ett möte skall du ersätta honom. Jag vill minnas att det hänt en gång under dessa fyra åren, snacka om en god timlön Bertil. Du har hälften av min lön men på de mötena du är med på så blir din timlön kanske högst i kommunen, då kan vi jämföra med Torbjörn Karlssons lön. Torbjörn har ungefär 75 000 kronor i månaden, detta som kommunstyrelsens ordförande och som ordförande i hamnen. Gör han dubbelt så mycket arbete för kommunen som jag och Mikael Rubin gör? Jag kan inte svara på det men att du Bertil får knappt 20 000 kronor för det lilla jobbet du gör är inte försvarbart.

Jag tycker ditt inlägg andas avundsjuka Bertil, du till och med påpekar att vi har ett eget rum på Rådhuset. Skulle vi som näst största parti inte ha det?

Att du har tydliggjort Söderslättspartiets syn på demokrati är vi väldigt tacksamma för, så även våra medborgare hoppas jag. Du skulle nog må bra av att styra en diktatur då demokrati är ganska främmande ord för dig!

Helmuth Petersén

oppositionsråd (SD)