Debatt

”Bedrövligt att djuren utnyttjas som en bricka i spelet”

Debatt Artikeln publicerades
Det står i Bibeln att ett djur som slaktats i en annan guds namn än vår herres är att beteckna som orent, skriver Helmuth Petersen (SD).
Foto: Hasse Holmberg
Det står i Bibeln att ett djur som slaktats i en annan guds namn än vår herres är att beteckna som orent, skriver Helmuth Petersen (SD).

Svar till Emil Samnegård (den 16 december).

Jag trodde att det bara var Marianne Pettersson (S) som satt och sov på kommunfullmäktige men uppenbarligen sov du också Emil.

Det är tråkigt att skattebetalarnas pengar går åt till trötta politiker.

Du skriver att du endast köper svenskt kött och att det är slaktat enligt svensk lag, även halalslaktat. Du nämner också att du är kristen. Det jag pratade om på kommunfullmäktige var det importerade köttet, det var nog där du sov.

Om du är riktigt troende kristen så vet du säkert att det står i Bibeln att ett djur som slaktats i en annan guds namn än vår herres är att beteckna som orent!

Jag tänker på djurens väl, en slakt är en mycket hemsk händelse. En halalslakt är ett djurplågeri utan motstycke.

Min fråga är, varför skall jag som kristen acceptera att det läses en bön innan slakt till en annan Gud än den Gud som jag tror på? Det heter att man skall ta seden dit man kommer, skall vi foga oss i vårt eget land för uråldriga slaktmetoder? Dessutom har det framkommit att det även i Sverige slaktats utan bedövning, vedervärdigt!

Patrik Holmberg (C) uttalade sig på kommunstyrelsen om att han inte hade problem med att äta svenskt halalslaktat kött, han brydde sig inte om att det lästs en bön över djuret innan slakt i en annan religions namn! Bor vi i Sverige eller inte!

Nu tänker jag främst på djuren, något Kvartetten tydligt visat att ni inte gör. Jag ser det inte som något annat än röstfiske och det är bedrövligt att våra djur skall utnyttjas som en bricka i spelet av er i Kvartetten!

Att SD inte deltog på fullmäktiges julbord har inte med halalslakt att göra, vi hoppade över julbordet på grund av att de anställda i kommunen inte får ha egna julbord.

Miljöpartiet 2013 värnade om djuren, Miljöpartiet 2017 gör det inte och tyvärr är det det nya MP-styret som ställer upp i valet 2018.

För våra djurs skull hoppas jag att era röster blir väldigt få!

Helmuth Petersen (SD)