Debatt

Att inte tala sanning är att ljuga, så är det!

Debatt Artikeln publicerades
Helmuth Petersén (SD) gör en historisk tillbakablick på Trelleborgspolitiken.
Foto: Tomas Nyberg
Helmuth Petersén (SD) gör en historisk tillbakablick på Trelleborgspolitiken.

Torbjörn Karlsson (S) klargjorde under budgetdebatten den 17 och 18 december att han inte tycker om att jag säger att han ljuger, han var mycket upprörd över detta.

Sanningen är tyvärr så att han inte talar sanning, det innebär ju då att han ljuger.

Hade Torbjörn varit Pinocchio så hade näsan växt ganska mycket under budgetdebatten!

Varje gång han säger att SD är rasister och främlingsfientliga så hade näsan växt en liten bit, efter osanningen i Stadsparken (2016) gällande palliativa så hade näsan växt en mer.

Osanningen om akuttiderna på lasarettet som han lovade öppna dygnet runt i samband med valet 2014 hade väl gjort att näsan tagit enorma proportioner.

Osanning = Lögn!

Han mässade också likt en pastor under budgetdebatten och använde sig av bibelcitat, även om de flesta log åt detta var det ganska osmakligt.

Har S varit demokratiska tidigare?

Nej!

Egil Ah l(S) var duktig på att styra upp oppositionen, han sydde ihop styren med både C och M.

1998 valdes Sune Larsson (C) till oppositionsråd mot M:s kandidat Lars-Olof Flink, C hade då två mandat och M hade elva.

Sune blev oppositionsråd!

2002-2006 gjorde S och M upp om makten, Lars Christensson (M) fick en egen post som heltidsarvoderat kommunalråd, S och M delade därefter upp ordförandeposterna i nämnderna.

2006 beslöt en enig styrelse i S att de ville ha en valteknisk samverkan med oss i SD, Per Klarberg erbjöds att bli kommunstyrelsens vice ordförande med en fast lön på 30 000 kronor i månaden.

SD och Per sade nej till detta!

Har S varit demokratins föregångare i Trelleborg, svar nej!

Det blir direkt osmakligt att anklaga andra för att vara odemokratiska när S inte själv följer och har följt spelreglerna!

Tro mig, det finns så mycket mer att skriva om än det som står ovan, tvångssteriliseringarna och de rasbiologiska experimenten som S ägnade sig åt tidigare är några exempel på detta.

Jag har en bok som beskriver allt vad S sysslat med fram till början av 1970-talet, vad som hänt därefter har väl inte precis gjort att S kan kallas demokratiska.

Att förlora ett val är klart inte roligt men att agera så som S har gjort efter valet är inte ok, krokodiltårarna kan ni hålla igen på!

Helmuth Petersén (SD)

oppositionsråd