Beddingestrand

Stekt sill och loppisfynd drog folk

Beddingestrand Artikeln publicerades

Loppmarknad och konst. Allt med en doft av stekt sill. På söndagen var det dags för Fiskets dag i Beddingestrand.

Vinden blåser in från havet och vågorna rullar in mot stranden. Kön ringlar sig lång till boden där Stina Hansson säljer stekt sill. Doften av smör och fisk sprider sig över området.

– Vi har köpt in runt 40-50 kilo sill. Och det verkar ju gå åt, jag lär nog lukta sill ett tag efteråt. Fast det hade säkert kommit mer folk om vädret hade varit lite bättre, säger Stina Hansson.

Fiskets dag arrangeras årligen av byalaget.

En av de tunga traditionerna på evenemanget är loppmarknaden. Allt från byråer och stolar väntar på köpare. I en fåtölj av 1970-talssnitt sitter Karin Bern, hon är en återkommande besökare på Fiskets dag.

– Jag har sommarstuga här i närheten och brukar komma hit när det är Fiskets dag. Det finns alltid något som man kan köpa till stugan, säger Karin Bern.

Har det blivit några fynd på loppmarknaden?

– Jodå, jag har köpt ett skåp, en väska och lite böcker, säger Karin Bern.

En bit bort finns konst till försäljning. På väggen hänger broderade naturmotiv bredvid en inramad kolteckning med den klassiska fiskargubben som motiv. Elvi Wemmenlind betraktar tavlorna. Men avstår från konstköp.

– Nej det får nog vara. Men jag har köpt ett överkast, trots att jag inte planerade att köpa något alls. Det är så det brukar bli. Men jag tycker att det är trevligt att komma hit, det är en tradition. Byalaget gör väldigt mycket bra för de som bor här, säger Elvi Wemmenlind.