Kultur o Nöje

Pontare: "Oj, oj, oj tänkte jag"

Melodifestivalen Artikeln publicerades
Roger Pontare under repetitionerna i Malmö arena.
Foto:Jonas Ekströmer/TT
Roger Pontare under repetitionerna i Malmö arena.

Schlagerveteranen Roger Pontare har tävlat – och segrat – i Melodifestivalen flera gånger tidigare. Men saker och ting har förändrats sedan han var med senast: Medhörningen. "Oj, oj, oj tänkte jag", säger Pontare efter repetitionen.

Två gånger har Roger Pontare vunnit tävlingen. Men sedan 2006, då han tävlade med "Silverland" och kom fyra i Andra chansen, har medhörningen ändrats, förklarar han.

Pontare saknar framför allt livekänslan i medhörningen, som han tycker förtas på grund hörselsnäckorna, så kallade in-ear, när han repeterar bidraget "Himmel och hav".

– Jag har aldrig sjungit med in-ear tidigare, säger han efter repetitionen i Malmö arena inför lördagens andra deltävling.

Därför är han glad över att fler repetitioner är inplanerade före tv-sändningen.

– Det kommer verkligen att behövas. Jag har ju alltid haft högtalare runtomkring mig på scenen, men man har helt slutat med det sedan 2006 då jag var med senast, säger Roger Pontare.

Nu ska han lära känna in-ear i stället för att få medhörning via högtalare.

– Jag gillar inte in-ear eftersom man hamnar i en slags bubbla och jag har svårt att sjunga då. Så därför blev det här en grej att ta tag i, säger Roger Pontare. (TT)